Frequently Asked Questions


De app draait probleemloos op uitleesapparaten met Android. Ook op oudere versies vanaf Android 5.1, zoals op explosieveilige smartphones en tablets voorkomt. Een iOS-versie volgt op het moment dat Apple de mogelijkheden voor NFC op haar apparaten volledig vrijgeeft voor externe ontwikkelaars.
Op dit moment werkt Flamingo nog uitsluitend op handlezers met het Android-systeem. Wanneer Apple de mogelijkheden voor NFC op haar apparaten volledig vrijgeeft voor externe ontwikkelaars, komen wij met een Flamingo app die geschikt is voor iOS.Het backoffice gedeelte is een webportal die draait binnen een browser. Dit kan dus op elk systeem (Windows, MacOS, Linux, Android, iOS en Chrome OS) met een internetbrowser gebruikt worden. Laptop, PC, smartphone en tablet.
Er zitten nauwelijks beperkingen aan de omstandigheden waarin Flamingo kan worden toegepast. De omgeving heeft nauwelijks invloed op de techniek. Zelfs onder bijvoorbeeld een laag vuil en sneeuw zijn de NFC-chips van uw slangen nog steeds uit te lezen.Bij de inzet van Flamingo in omgevingen met sterke elektromagnetische velden (EMF) testen wij wel eerst of de chip goed uitleesbaar is.
Het principe van Flamingo beperkt zich niet alleen tot slangen, maar kan ook op andere assets worden toegepast. De Flamingo app is wel gemaakt voor de toepassing op slangen. Wilt u Flamingo voor andere assets inzetten? Dan kunnen wij de techniek achter deze app voor uw toepassing geschikt maken. Interesse? Neem gerust contact met ons op.
Ja, mits uw smartphone of tablet geschikt is voor de ATEX-zone waarin u werkt. Vraag dit na bij de leverancier van uw smartphone of tablet en overleg met de verantwoordelijke veiligheidsfunctionaris in uw bedrijf.   
Onze Flamingo oplossing stopt niet bij installeren van de app. Uw medewerkers worden door ons uitvoerig getraind zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van Flamingo. Training kan bij u op locatie worden gegeven of in onze eigen traingingsruimte in Vlaardingen.
Op de pagina "Modules" staat een overzicht van de modulaire opbouw van Flamingo. Wij maken samen met u een slangenbeheer-plan en bekijken kijken samen met u welke modules daarbij nodig zijn.
De data worden opgeslagen in een speciaal voor u ingerichte, toegankelijke en streng beveiligde database binnen het het Microsoft Azure platform.
Iedere slang wordt voorzien van een unieke NFC-chip met daarin een uniek ID geprogrammeerd. Met uw tablet of smartphone kunt u op korte afstand deze chip uitlezen, waarna de informatie uit de chip op het scherm verschijnt.Meer over de toegepaste techniek leest u op deze website op de pagina "Zo werkt het".
Een eigenschap van NFC (Near Field Communication) is dat de lezer relatief dicht bij de chip moet zijn om deze uit te kunnen lezen. Dit zorgt ervoor dat u alleen de juiste chip uitleest en geen storing ondervindt van chips in de buurt. In de praktijk moet u de lezer binnen een afstand van enkele centimeters bij de chip houden.