MEER KWALITEIT
Flamingo is een app die u helpt om kwaliteit te kunnen garanderen en verhogen

Of het nu de chemie, petrochemie, voedingsindustrie of opslag en overslag is. Kwaliteit speelt in al deze sectoren een belangrijke rol. Van het borgen van kritische processen tot de kwaliteit van de geleverde oplossing. Of dat nu een dienst of een tastbaar product is. Flamingo is een app die u helpt om kwaliteit te kunnen garanderen en verhogen.

Een verkeerde of vervuilde slang gebruikt

Uw klant verwacht van u een bepaalde kwaliteitsstandaard. Bijvoorbeeld in de zuiverheid van een bepaalde stof. Of dat nu een gevaarlijke chemische stof is of een onschuldige frisdrank. Belangrijk is dat de slangen waardoor u dit product transporteert dusdanig schoon zijn dat het product zuiver van samenstelling blijft. Maar dat wordt nog niet zo eenvoudig als uw medewerker een verkeerde of vervuilde slang gebruikt, omdat men deze goed niet heeft kunnen identificeren. Het label was van de slang gevallen of de markering door reiniging of slijtage vervaagd. Allerlei redenen die identificatie moeilijk maken.

Iedere slang een unieke identiteit

Met de Flamingo app voorkomt u dit. Het enige wat daarvoor nodig is zijn NFC-chips en een smartphone of tablet. De slangen voorziet u van NFC-chips. Iedere NFC-chip geeft een slang een unieke identiteit. Door de chip uit te lezen met uw smartphone of tablet met daarop de Flamingo app, kunt u informatie over deze slang uit een centrale database ophalen.

Flamingo app voor verhogen kwaliteit in de voedingsindustrie en farmacie

Database met informatie over iedere afzonderlijke slang

In die database kunt u alle informatie opslaan die nodig is voor iedere afzonderlijke slang. Denk aan:

  • herkomst van de slang;
  • toepassingen van de slang;
  • waar de slang in het productieproces is ingezet;
  • wanneer de slang voor het laatst is gereinigd;
  • wanneer en door wie de slang is gemonteerd;
  • levensduur van de slang;
  • testcertificaat van de slang;
  • inspectierapport bij bijvoorbeeld een routinecontrole;

Met deze data binnen handbereik is de kans dat een verkeerde slang wordt gebruikt nog maar een fractie van wat het was.

Processen

De Flamingo app helpt uw processen te optimaliseren en kwaliteit te borgen. Alle data over uw slangen heeft u makkelijk toegankelijk op één plek en is overal te raadplegen.

Nu we met Flamingo werken hebben we nooit meer een incident gehad waarbij een slang werd gebruikt die niet gereinigd was. Onze kwaliteit is nog nooit zo hoog geweest.


Zo werkt Flamingo

Meer weten over de Flamingo app? Vul het contactformulier in.