EFFICIËNTER WERKEN
Betere efficiency door uitsluiten van menselijke fouten

Flamingo is een app die meer snelheid geeft aan uw processen. Door uw slangen te voorzien van speciale NFC-chips, krijgt iedere slang zijn eigen unieke ID. Door de NFC-chip met de Flamingo app op uw tablet of smartphone te scannen, weet u direct of de juiste slang voor de job is geselecteerd. Daardoor is een extra controle niet meer nodig.

Laad- en lostijden versnellen

Loading managers, production managers, operators, ze willen allemaal dat bij het aan -en afkoppelen van slangen zo min mogelijk tijd verloren gaat. Bij veel bedrijven blijkt hier makkelijk tijdswinst te boeken. Zoals met de procedures rondom het aan- en afkoppelen van slangen aan bijvoorbeeld pompen. Veel bedrijven passen het vier-ogen-principe toe. De ene operator selecteert de juiste slang en koppelt deze aan. Een andere operator controleert of het werk juist is uitgevoerd. De Flamingo app helpt om tijdswinst te boeken waardoor laad- en lostijden worden versneld.

Sneller laden en lossen dankzij de Flamingo app

De app controleert het werk van de operator

De extra controle of de juiste slang is geselecteerd kost veel tijd. Een tweede operator moet deze controle uitvoeren, kan in die tijd geen andere werkzaamheden doen en moet zijn eigen werkzaamheden laten vallen. In sommige gevallen moet de tweede operator van de andere kant van het terrein komen. De Flamingo app voert deze extra controle voor je uit. Door de NFC-chips op de aansluitpunten uit te lezen en te vergelijken met de gegevens uit de werkopdracht, geeft de app direct na het uitlezen aan, of de juiste slang voor de job is geselecteerd. Voordelen:

  • het verpompen van medium kan aanzienlijk sneller van start;
  • extra controle door de tweede operator is overbodig;
  • tweede operator hoeft eigen werkzaamheden niet meet te onderbreken;
  • menselijke fouten worden uitgesloten;
  • efficiency neemt flink toe.

Onder alle omstandigheden kunnen identificeren

Het ontbreken van juiste markeringen of beschadigde markeringen zoals etiketten, barcodes, of metalen tags, maken het identificeren van een slang erg moeilijk. Bij het ontbreken van daglicht wordt het nog een extra uitdaging. NFC-chips hebben dit probleem niet. Deze kunnen onder alle omstandigheden uitgelezen worden. Dat scheelt een hoop tijd die anders verloren zou gaan met het zoeken naar een markering.

In een paar tellen cruciale vragen beantwoord krijgen

De Flamingo app kan meer dan alleen een controle uitvoeren. De app beantwoord direct vragen die cruciaal zijn voor de controle van een slang, zoals:

  • Wat voor type slang heb ik voor me?
  • Hoe vaak is deze al gebruikt?
  • Is de slang gecertificeerd?
  • Welk medium mag ik met deze slang verpompen?

Direct na het uitlezen van een NFC-chip, haalt de app gegevens uit de centrale database van Flamingo en toont deze overzichtelijk op het scherm. Zo hoeft u niet in de papieren te duiken of eindeloos in mappen met documenten te zoeken.

Doordat we nu de Flamingo app gebruiken kunnen we aanzienlijk sneller starten met laden en lossen.


Zo werkt Flamingo


Meer weten over Flamingo?

Maak gebruik van het chatvenster, Whatsapp of het contactformulier hieronder.