MEER UPTIME
Uptime kan het verschil zijn tussen winst en verlies

Flamingo is een app die inzicht geeft in de gebruikshistorie van uw slangen. Hoe lang is deze slang in gebruik? Waar is deze voor het laatst gebruikt? Is deze slang nog gecertificeerd? Wanneer moet deze slang vervangen worden? Waardevolle data voor het optimaliseren van uw onderhoudsprogramma.

 

Uptime kan het verschil zijn tussen winst en verlies

Uptime is het belangrijkste woord in het vocabulair van iedereen die verantwoordelijk is voor onderhoud en productie. Production manager, asset manager, maintenance manager; ze willen allemaal niet dat het productieproces ongepland stil komt te staan door een storing aan een machine in de productielijn. Want uptime kan het verschil zijn tussen winst en verlies.

De Flamingo app helpt u met slim onderhoud

Slimme onderhoudsplannen dragen bij aan het verbeteren van de uptime. In die onderhoudsplannen kunt u nu ook slim preventief onderhoud aan slangen en koppelingen opnemen. Mits u natuurlijk goed inzicht heeft of en wanneer deze vervangen dienen te worden. De Flamingo app van Imbema Asset Solutions geeft u dat inzicht.

Op basis van gebruikshistorie preventief onderhoud plannen

Door iedere slang in het productieproces te voorzien van een speciale NFC-tag, kunt u iedere slang een uniek ID meegeven. De Flamingo app stelt u in staat om deze tag te scannen en de gegevens van de slang op te vragen of op te slaan. Zo ook de gebruikshistorie, zoals:

  • herkomst van de slang;
  • toepassingen van de slang;
  • waar de slang in het productieproces is ingezet;
  • wanneer en door wie de slang is gemonteerd;
  • gerapporteerde schade;
  • levensduur van de slang;
  • testcertificaat van de slang;
  • foto van de slang;
  • inspectierapport bij bijvoorbeeld een routinecontrole;

Gegevens in een centrale database

Door deze gegevens vervolgens in een centrale database op te slaan kunt u uw onderhoud nog beter plannen. Want als u weet dat een slang een levensduur van 8000 uur heeft (door gebruiksdata uit uw eigen database), dan weet u exact wanneer u de slang moet laten vervangen. Met deze belangrijke data staat het productieproces niet meer stil, omdat er plots ergens een lekkende slang is.

Geen papierwerk meer

De Flamingo oplossing bespaart u ook een hoop papieren ellende. Documenten zoals onderhoudsrapportages, testrapporten, testcertificaten en andere rapportages kunt in uw eigen database opslaan en met de Flamingo app weer opvragen. Zo voorkomt u dat belangrijke informatie over een slang, bijvoorbeeld de constatering van een beschadiging, niet meer in een stapel papier terechtkomt.

Nu we door Flamingo weten wat de levensduur van onze slangen is, vervangen we deze preventief. Zo hebben we geen stilstand meer door een defecte slang.


Zo werkt Flamingo

Meer weten over Flamingo?

Maak gebruik van het chatvenster, Whatsapp of het contactformulier hieronder.