flamingo food
VOEDINGSINDUSTRIE
Hoe kan Flamingo bedrijven in de voedingsindustrie helpen?

In een productieomgeving zoals in een bedrijf waar voedingsmiddelen, levensmiddelen of farmaceutische producten worden geproduceerd, biedt de inzet van de Flamingo app op verschillende fronten flinke voordelen. Wij hebben de voordelen voor u overzichtelijk op een rij gezet. 

GRATIS DEMO PLANNEN?
Geheel vrijblijvend en wanneer het jou uitkomt

Efficiënter werken

Ieder productiebedrijf heeft te maken met de aanvoer en afvoer van grondstoffen en eindproducten. Denk aan het laden en lossen op het eigen terrein met behulp van slangen. Om te voorkomen dat een verkeerde slang tussen bijvoorbeeld tankwagen en silo wordt gebruikt, wordt er vaak een extra controle gedaan door een andere medewerker. Zo worden niet alleen incidenten voorkomen, maar wordt ook voorkomen dat een vervuilde slang voor kruisbesmetting zorgt. Het wachten op die extra controle en het uitvoeren ervan kost tijd. Die tijd kunt u eenvoudig besparen met behulp van Flamingo.

De Flamingo app kan de extra controle namelijk snel, binnen enkele tellen, ter plekke voor u uitvoeren.

Veiligheid verbeteren

In de voedingsindustrie zijn er allerlei processen waarbij veiligheidsrisico’s aanwezig zijn. Zo worden er grondstoffen gebruikt die, in bepaalde vorm, schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en het milieu. Indien die stoffen via slangen getransporteerd worden, is het wel belangrijk dat gecheckt wordt of de gekozen slang met eventuele koppeling daarvoor wel geschikt is. Daarbij moet zaken in acht genomen worden zoals werkdruk, temperatuur en aard van het medium. Wanneer een verkeerde slang wordt gebruikt waardoor vele liters schadelijke vloeistof wegstroomt, dan kunnen de gevolgen ernstig zijn.

Flamingo voorkomt dit, door de extra check die de app voor u doet.

Kwaliteit verbeteren

Kruisbesmetting in uw productieproces is het laatste dat u als verantwoordelijke voor kwaliteit kan gebruiken. Toch kan een dergelijk incident in een klein hoekje zitten. Denk bijvoorbeeld aan een slang die op een vulmachine is gemonteerd, maar waarvan vergeten is deze eerst te reinigen. Het gevolg is besmet product dat u moet afvoeren. Mits het product de fabriek al niet verlaten heeft, want dan zijn de problemen een stuk groter. Dan heeft u ook nog eens te maken met productiestilstand omdat de slang alsnog gereinigd moet worden.

Wat een uitkomst is het dan als u over een slimme app als Flamingo beschikt. Die kan de extra checks voor u uitvoeren en zo menselijke fouten eenvoudig uitsluiten.

Meer uptime

Stilstand, downtime, in de productie maakt het verschil tussen winst en verlies. Wanneer u verantwoordelijk bent voor onderhoud aan de productielijn of voor de productie zelf, dan wilt u ongeplande stilstand te alle tijden voorkomen. Heeft u slangen in gebruik in uw productieproces? Dan wilt u zeker voorkomen dat deze kapot gaan, want dat betekent stilstand en kosten.

Wat een uitkomst dat een slimme app als Flamingo u inzichten geeft die u helpen om dit te voorkomen. Zo laat de app u weten of een slang, op basis van data uit het verleden, preventief vervangen moet worden. Maar ook of de slang recent nog getest en gecertificeerd is. De app kan zelfs controleren of de slang wel geschikt is voor het medium wat er doorheen gaat.